latinica  ћирилица
29/11/2015 |  13:23 ⇒ 13:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: Циљ хајке на Вучића дестабилизација Србије

Министар спољних послова Ивица Дачић оцијенио је данас да беспризорни напади на премијера Александра Вучића потврђују да је циљ такве хајке дестабилизација Србије.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

"Беспризорни напади на премијера Александра Вучића у данима када је управо завршио најуспјешнију посјету Кини у неколико посљедњих деценија, када је донијета историјска одлука о отварању првих поглавља у преговорима са Европском унијом и у предвечерје Министарског савјета ОЕБС-а када ће Србија бити дипломатска престоница свијета, потврђују да је циљ такве хајке дестабилизација Србије", рекао је Дачић, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Дачић, који је и лидер СПС-а истиче да "одговор на такве притиске из земље и свијета мора бити потпуно јединство свих државних институција у циљу заштите националних и државних интереса".

"Будућност Србије нема алтернативу, а једини доказано успјешан пут је наставак државне политике Владе Србије и премијера Вучића, која ужива апсолутну подршку грађана Србије и која је остварила велике резултате у протеклом периоду. Да би Србија могла да побјеђује и напредује мора да буде стабилна и зато је борба против дестабилизације Србије кључна за будућност земље“, закључио је Дачић.