latinica  ћирилица
29/11/2015 |  12:35 ⇒ 21:19 | Аутор: Агенције

Стефановић: Вучић прошао полиграф

У полицији је у току саслушање премијера Србије Александра Вучића поводом тврдњи које је данас објавио лист "Курир", потврдила је портпаролка МУП-а Србије Биљана Ивковић Поповић.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

15.16 - Министар унутрашњих послова Стефановић Небојша Стефановић изјавио је  да је завршено полиграфско саслушање предсједника Владе Србије Александра Вучића, и да је он прошао полиграфско тестирање, поводом оптужби које су о њему изнесене у дневном листу "Курир".

Стефановић је рекао да је Вучић на полиграфском испитивању негирао да је учествовао у притисцима, уцјени и изнуди исказа некадашњег директора "Курира" Александра Корница, и најавио да ће због тога бити спроведена истрага.

"Александар Вучић је добровољно одговарао на питања и на сва питања одговорио са не, а детектор лажи показао је да говори истину. Александар Вучић никада није срео Корница, није сједио с њим било гдје, а понајмање у некој кафани", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Београду.

Стефановић је рекао да су због оптужби изнесених у листу "Курир" Вучићу постављена сљедећа питања:

Да ли је икада видио Александра Корница, бившег дирекотра "Курира"?

Да ли се икада са њим састао?

Да ли му је нудио новац, функцију у странци или било шта друго за давање лажног исказа?

"На сва та питања премијер је одговрио са "не" и детектор лажи је показао да говори истину", рекао је Стефановић.

Он је оценио да је очигледно да су лажи имале за циљ да дестабилизују земљу, због чега ће бити спроведена истрага о томе ко је и са каквим циљем изнио такве информације.

"Полиција ће током дана покушати да дође и до Корница и након подношења извештаја очекујем да се Тужилаштво изјасни", додао је Стефановић.

Он је потврдио да је полиција ухапсила С.М. бившег припадника МУП-а Србије, припадника барске криминалне групе, који је осам пута затечен на прилазу дому породице Вучић.

Према његовим ријечима, максимално је појачана безбједност премијера Србије и свих државних функционера који би могли бити угрожени.

14.04 - Претходно, Вечерње новости су пренијеле да је Вучић добровољно отишао на саслушање у полицију. Медији јављају и да је Вучић затражио да буде испитан и на полиграфу.

Телевизија "Пинк" је јавила да је Тужилаштво дало налог полицији о прикупљању информација и података о данашњим нападима листа Курир на Србију, премијера, у циљу дестабилизацију државе. Тужилаштво се још није званично огласило.

Вучић је на саслушању поводом тврдњи "Курира" да је, заједно са више лица, учествовао у притисцима, уценама и изнуди противправног исказа бившег директора тог дневног листа.

Овај лист је на насловној страни објавио да је Вучић, са још неколико лица, пре 20-так дана тражио од бившег директора "Курира" Александра Корница да лажно свједочи и лажно оптужи власника "Курира" Александра Родића.

Све ово догађа се на крају недјеље која је у таблоидним медијима означена као недјеља у којој је могућ државни удар.

Такође, већ недјељама траје медијски рат између "Курира", с једне стране и "Пинка" и "Информера", с друге.

Министар полиције Небојша Стефановић је за 15 сати заказао ванредну конференцију за медије.