latinica  ћирилица
29/11/2015 |  09:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Полиција: У Приштини ухапшено 95 лица, шест повријеђено

Полиција самопроглашеног Косова је, након протеста у центру Приштине, ухапсила 95 лица, међу којима и лидера Самоопредјељења Аљбина Куртија, изјавио је портпарол полиције Баки Кељани.
Приштина: Ухапшен Аљбин Курти - Фото: AP
Приштина: Ухапшен Аљбин КуртиФото: AP

Он је на конференцији за новинаре рекао да су том приликом повређена четири демонстранта, као и два полицајца.

Према његовим ријечима, појединци су опирали хапшењу и полиција је била нападнута приликом упада у просторије Самоопредјељења. Кељани је рекао да је полиција поступила по правилима и налогу тужилаштва.

"Полиција Косова са својим релевантним јединицама предузела је мјере да би пред лице правде извела господина Куртија, што је и суштина потјернице која је за њиме расписана. Када су припадници полиције стигли код сједишта Самоопредјељења наишли су на демонстранте који су ометали службена лица да врше своју дужност", истакао је Кељани.

Портпарол полиције је рекао да су демонстранти напали полицију.

Та лица су ухапшена испред и у просторијама сједишта Самоопредељења, рекао је Кељани и додао да су демонстранти бацали петарде и друга пиротехничка средства на полицију, па је због тога ухапшен оволики број лица.

"Приведено је 95 лица којима се узимају изјаве и они ће бити даље процесуирани. Као посљедица насиља које се догодило испред зграде Самоопредјељења, као и унутра, било је четворо повријеђених међу демонстранатима и два теже повријеђена полицајца", рекао је портпарол.