latinica  ћирилица
25/11/2015 |  14:07 ⇒ 14:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Китаровић Николићу пружила руку, а он њој три пољупца (ВИДЕО)

Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић је врло срдачно дочекала учеснике самита Брдо-Бриони, предсједника држава некадашње СФРЈ и Албаније, а од предсједника Србије Томислава Николића је, "по српском", добила и три пољупца у образ.
Китаровић Николићу пружила руку,а он њој три пољупца (Screenshot/видео ТАНЈУГ) -
Китаровић Николићу пружила руку,а он њој три пољупца (Screenshot/видео ТАНЈУГ)

Николић и Грабар-Китаровић су се до сада више пута сретали, али је ово њихов први сусрет у Загребу, будући да је то прва посјета предсједника Србије Хрватској од када се налази на тој фунцији.

Загребачки "Јутарњи лист" је сусрет Китаровићке и Николића, због три пољупца"по српском обичају", назвао "прави мали шоу".

"Прави мали шоу извео је српски предсједник Томислав Николић, након што му је хрватска предсједница пружила руку за добродошлицу. Николић ју је пољубио прво у оба образа, а затим и трећи пут, "по српски", уз видно изненађену Колинду Грабар-Китаровић. Тиме је Николић поновио "три пољупца" за хрватске шефове државе, које је намијенио и бившем предсједнику Иви Јосиповићу", навео је овај хрватски дневник.

Иначе, први је на Пантовчак дошао Борут Пахор, који је, како се наводи, срдачно дочекан од хрватске предсједнице Колинде Грабар-Китаровић.

А пољупци за предсједницу су слиједили од Доналда Туска, предсједавајућег Европског вијећа, а у три одвојена аутомобила стигла су и тројица чланова Предсједништва БиХ. Посебно су се срдачно поздравили Младен Иванић, српски члан Председништва и Борут Пахор, напоменуо је Јутарњи.