latinica  ћирилица
25/11/2015 |  11:20 ⇒ 11:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Самит о клими у Паризу ће обезбијеђивати 11.000 полицајаца

Француске власти ће распоредити готово 11.000 полицајаца да обезбијеђују самит о клими у Паризу, који почиње за пет дана у граду који је 13. новембра био жртва терористичких напада, изјавио је данас француски министар унутрашњих послова Бернар Казнев.

Казнев је прецизирао да ће 8.000 полицајаца и жандарма бити послато на границе да врши граничне провјере, док ће 2.800 полицајаца бити распоређено на самој локацији одржавања самита, сјеверно од Париза, пренијела је агенција АФП.

Очекује се да ће у француску престоницу поводом одржавања самита Уједињених нација о климатским промјенама, који се одржава од 30. новембра до 11. децембра, стићи око 140 свјетских лидера.

У читавој Француској су и даље на снази јаке мјере обезбјеђења након што су исламски екстремисти 13. новембра убили најмање 130 људи у терористичким нападима на више локација.

Казнев је додао да ће током самита Француска увести оштра ограничења саобраћаја и да ће контролисати своје границе, које су иначе отворене за кретање грађана из земаља "шенгенске зоне".

Он је додао да ће се пограничне контроле спроводити све док је опасност од терористичких напада висока.