latinica  ћирилица
09/11/2015 |  16:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Московиси оптимистичан у погледу договора с Грчком

Комесар ЕУ за економска и монетарна питања, порезе и царине Пјер Московиси изјавио је данас, по доласку на састанак еврогрупе у Бриселу, да је увјерен да ће споразум између Брисела и Атине бити постигнут "ако не данас, онда у наредним данима".

Московиси је рекао да је имао веома позитивне и плодоносне састанке са грчким премијером Алексисом Ципрасом, министром финансија Еуклидом Цакалотосом и другим министрима током посјете Атини, о чему ће извијестити еврогрупу, пренијела је агенција АНА.

"Радимо на првој групи мјера које су предуслов да би Грчкој била исплаћена транша кредита помоћи вриједна двије милијарде евра", казао је комесар, додајући да је већина мјера већ усвојена.

"Има још доста да се ради, још нисмо на крају пута, али надам се и увјерен сам да ће, у духу компромиса и добре сарадње, какву имамо са грчким властима, договор бити постигнут ако не данас, онда у данима који долазе", рекао је Московиси.

Министри финансија еврозоне састају се данас поподне у Бриселу како би размотрили имплементацију најновијег пакета помоћи додијељеног Атини, као и да би утврдили да ли Грчка испуњава услове неопходне за исплату даље помоћи и докапитализију банака.