latinica  ћирилица
06/10/2015 |  15:57 | Аутор: РТРС

Одржана централна манифестација поводом "Дјечије недјеље" (ФОТО и ВИДЕО)

Централна манифестација обиљежавања Дјечије недјеље под слоганом "Срећна дјеца-срећни људи", одржана је у Административном центру Владе Републике Срспке. За најбоље литерарне радове на тему срећа награђено је 12 ученика основних и средњих школа, а награде је уручила предсједница Владе, Жељка Цвијановић.
Дјечија недјеља "Срећна дјеца - срећни људи" - Фото: РТРС
Дјечија недјеља "Срећна дјеца - срећни људи"Фото: РТРС

Срећа – многи не знају да је цијене, а ни да је дефинишу. У томе су, ипак, успјели најмлађи. Саставом на тему "Свако дијете срећног лица чува једна породица" у категорији од 1. до 3.разреда истакла се Андреа Родић, а од старијих Стефан Ранкић.

Бањалучанка Андреа Радић, ученица трећег разреда каже: "Срећа је кад породица дијели љубав и када су сви срећни у тој породици", док Стефан Ранкић из Дворова, ученик деветог разреда каже: "Срећа је и богатство то да имамо своју породицу која ће да буде увијек ту и мој ослонац да ће бити уз мене".

Гости централне манифестације, са представом "Мргуд" била су дјеца из Лакташа. И мали и велики рекли су нам шта су њихова права.

Предсједница Владе Српске, Жељка Цвијановић, истакла је да је веома важна сарадња свих институција које раде за добробит дјеце, али и школа и Владе.

"Нагласили смо колико је важно да данас нормално функционише породица, знајући колико је то изазова с којима се суочавају и породице, али исто тако и дјеца, мислим да ћемо наставити на овај начин да се понашамо", изјавила је овом приликом Цвијановићева.

Јасмина Давидовић министарка породице, омладине и спорта РС истиче: "Ја сам се изненадила колики је квалитет ових састава и колико су та дјеца прелијепо написала те саставе".

Дјеца имају своја права, али и обавезе, стога им треба посветити сваки дан у години, поручено је са централне манифестације поводом Недјеље дјетета.