latinica  ћирилица
05/10/2015 |  10:39 | Аутор: ТАНЈУГ

У поплавама на француској ривијери 17 мртвих

Најмање 17 људи је изгубило живот, а четири се воде као нестале у поплавама које су погодиле француску ривијеру усљед јаке олује, због чега је влада прогласила стање пририодне катастрофе у том дијелу Француске.
Поплаве у Француској (фото: twitter.com/@L0gg0l) -
Поплаве у Француској (фото: twitter.com/@L0gg0l)

Око 5.000 кућа и јутрос је без електричне енергије, објавио је Ројтерс.

Француски министар унутрашњих послова Бернар Казнев, који је посетио мјесто несреће заједно са предсједником Француске Франсоа Оландом, изјавио је радију Европа 1 да је у том подручју било пљачки и да је девет лица ухапшено.

Око 300 припадника полиције и 543 ватрогасаца учествују у спасилачким операцијама и трагају за несталима.

Троје људи погинуло је у дому за старе у граду Антиб, који је поплављен кад је набујала ријека пробила насип, саопштиле су данас локалне власти.

Вјерује се да је још пет људи погинуло док су покушавали да паркирају своје аутомобиле под заклоном, док се њих троје утопило кад се возило у којем су се налазили заглавио у поплављеном тунелу.

Жена у шездесетим годинама је погинула у Кану кад је тај град захватила јака олуја, усљед које су улицама тог познатог фестивалског града и сусједне Нице текле ријеке прљаве воде.

Спасилачки тимови у граду Манделије ла Напул наводе да је вода била толико мутна да нису могли да виде тијела заглављена у подземним гаражама, у којима је живот изгубило најмање седморо људи.