latinica  ћирилица
30/09/2015 |  11:10 | Аутор: СРНА

Котор Варош- Фестивал омладинских позоришта

У организацији Дома културе "Мирослав Миро Пејовић" из Котор Вароша и Фондације "Шулер Хелфен Лебен", од 1. до 8. октобра у которварошкој кино сали биће одржан Први фестивал омладинских позоришта "Варош фест".
Први фестивал омладинских позоришта "Варош фест" - Фото: СРНА
Први фестивал омладинских позоришта "Варош фест"Фото: СРНА

Фестивал ће бити отворен сутра са почетком у 19.00 часова уз пригодан музички програм.

Комад "То ти је лајф" одиграће глумци театра "Федра" из Бугојна, док ће драмски студио М.А.С.К.Е из Костајнице наступити са представом "Породичне приче". Драмски студио "Даске" из Лакташа представиће се комадом "Наша дјеца".

У оквиру програма Аматерско драмско позориште "Јован Стерија Поповић" одиграће "Злу жену". Публика ће уживати и у представи "Шмизле", коју ће извести глумци Градског позоришта младих из Витеза.

Бањалучки ДИС театар одиграће "Пут у Лили Пут", који је ауторски пројекат Огњена Богдановића. Посљедњи дан фестивала резервисан је за Бањалучко студентско позориште и комад "Коме треба зелена беба".

Дајана Тепић, један од организатора овог фестивала, каже да је главни циљ да се млади људи укључе у активности кроз глуму, пјевање, рецитовање и музику.

- Упркос добрим резултатима, многа аматерска позоришта се гасе због недостатка финансија, тако да смо дошли на идеју да створимо фестивал који би био регионалног карактера и који би био одржив - рекла је Тепићева, и додала, да ће улаз на представе бити бесплатан.