latinica  ћирилица
27/08/2015 |  16:39 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Још један игроказ потрошене опозиције

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је данашњи иступ опозиције у вези са спорним аудио-снимком заправо још један игроказ потрошене опозиције.
Жељка Цвијановић - Фото: Screenshot
Жељка ЦвијановићФото: Screenshot

"Након што су покушали да направе циркус од Народне скупштине Републике Српске, па им то није пошло за руком, онда се опозиција окренула приватним детективским агенцијама. Трагикомично", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, очито је прича о снимку једина тема која опозицију још држи на окупу и којом настоје да прикрију своје катастрофалне грешке које чине у Сарајеву, као и сопствену политичку слабост и унутрашња цијепања.

"Пошто су и сами рекли да материјал који презентују није правно употребљив, остаје ми једино да и овај данашњи наступ опозиције назовем најобичнијим циркусом", истакла је Цвијановићева.

Представници опозиције у Републици Српској саопштили су да је форензичко вјештачење аудио-снимка, у којем се говори о наводној куповини посланика, показала да је снимак аутентичан, да није монтиран, нити накнадно синхронизован.

СДС, ПДП И НДП не признају ништа што има потпис Републике Српске

Инсистирање на причи о спорном аудио-снимку, након што су домаћи правосудни органи дали своју коначну ријеч, није ништа друго него замајавање народа усљед немоћи да се прикрије недорасла и издајничка политика коју СДС, ПДП и НДП воде у Сарајеву, саопштио је Савез независних социјалдемократа.

"Није им била довољна ни посебна сједница Народне скупштине о тој теми, ни став полиције Републике Српске и правосудних органа Републике Српске. Очигледно је да СДС, ПДП и НДП не поштују суверенитет Републике Српске ни у чему, већ траже туђи суверенитет који сматрају вриједнијим од свог, па и на таквим ситницама", истиче СНСД.

Поводом изјаве посланика НДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драгана Чавића да је форензичко вјештачење спорног аудио-снимка извршио Национални институт за форензику Краљевине Холандије, из СНСД-а наглашавају да "партије које учествују у власти у Сарајеву, а предводи их СДС, очито више не признају ништа што има потпис Републике Српске".

"Поштено би било да онда колективно одступе и врате маднате, јер их нису добили ни у Холандији, ни у Великој Британији. Добили су их на превару у Републици Српској", поручили су из СНСД-а.