latinica  ћирилица
04/08/2015 |  20:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Русија проширује списак земаља којима уводи контрасанкције

Премијер Русије Дмитриј Медведев наложио је данас да се размотри питање проширења списка земаља којима ће бити уведене руске контрасанкције.
Дмитриј Медведев - Фото: Beta/AP
Дмитриј МедведевФото: Beta/AP

Он је изјавио да влада може да се обрати предсједнику државе Владимиру Путину са захтјевом да прошири списак земаља којима се уводи прехрамбени ембарго, преносе руски медији.

Према његовим ријечима, то може да погоди неколико земаља које су подржале санкције против Русије, али којима нису уведене руске контрасанкције.

Прошле седмице се шест земаља Европе - Црна Гора, Албанија, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Украјина - придружило продужетку санкција ЕУ против Русије.

Прес секретар шефа државе Дмитриј Песков је изразио увјерење да ће предсједник Русије Владимир Путин подржати приједлог премијера Дмитрија Медведева за проширење списка земаља којима ће бити уведен прехрамбени ембарго.

"Могу са великом сигурношћу да претпоставим да је овде основни принцип - принцип реципроцитета", рекао је Песков новинарима одговарајући на питање да ли ће шеф државе подржати захтјев владе о проширењу списка земаља на које ће односити узвратне мјере.