latinica  ћирилица
04/08/2015 |  14:52 | Аутор: СРНА

Ковачевић: За инфрастурктурне пројекте у Палама милион КМ

Општина Пале је у овој години у инфраструктурне пројекте уложила више од милион КМ, рекао је начелник општине Миодраг Ковачевић.
Пале - Фото: илустрација
ПалеФото: илустрација

Ковачевић је нагласио да је дио средстава обезбијеђен из кредита, а дио из буџета општине.

Након посјете неколико инфраструктурних радова на подручју општине, Ковачевић је изјавио новинарима да су интензивирани радови на завршетку градског трга, који ће бити свечано отворен за славу општине Велику Госпојину.

- Морам да изразим задовољство што је општина Пале успјела да елиминише све негативне ефекте економске кризе која нас потреса годинама и да не стајемо са развојем, што потврђују сви пројекти које реализујемо и које смо обећали да ћемо урадити, каже Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да ће у понедјељак, 10. августа, отворити и Универзитетску улицу, која ће бити завршена са комплетном хоризонталном и вертикалном сигнализацијом.

Он је данас посјетио насеље Ћемановићи, гдје је за асфалтирање пута уложено 36.000 КМ, насеље Криваче, гдје је за асфалтирање Улице хајдук Вељка уложено 23.000 КМ, а грађани су пројекат суфинансирали са 5.000 КМ. У насељу Криводоли 23.000 КМ је издвојено за изградњу раскрснице.

Према његовим ријечима, у плану за ову годину је изградња улица у мјесним заједницма Станица Пале и Мокро и прилаз код цркве у Мокром.

- Сви извођачи радова су наше локалне фирме јер и тако желимо да помогнемо да наши привредници превазиђу ово тешко вријеме, истакао је Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да ће за славу општине - Велику Госпојину 28. августа, бити отворена и Музичка школу која ће бити смјештена у Спортско-пословном центру "Пеки", а до сада није имала своје просторије.