latinica  ћирилица
02/08/2015 |  08:22 | Аутор: СРНА

Почиње "Зворничко љето 2015"

У Зворнику данас почиње традиционална манифестација "Зворничко љето 2015", у оквиру којој ће бити организовано више музичких, културних, спортских и других садржаја.

Према програму манифестације, "Зворничко љето" ће, након свечаног отварања, почети концертом фолк пјевача Маринка Роквића на градској плажи.

У оквиру седмодневног програма биће одржани концерти "Рок симфоније", "Ван Гога", "Неверних бебе" и Дејана Матића, док ће 8. августа насупити група "Легенде", чиме ће бити и завршена ова манифестација.

Предвиђено је одржавање двије представе зворничких позоришта "Шмизле" и "Васо Пикасо" и мини сајам књига, а биће организован и традиционални сусрет представника општина Зворник и Мали Зворник на мосту "Краља Александра Првог Карађорђевића", који преко ријеке Дрине повезује ова два града.

У оквиру "Зворничког љета" биће организоване пројекције филмова у биоскопу на отвореном, затим "Зворнички котлић", "Етно тржница", "Дринска регата", "Мини сајам књига", док ће Ликовна колонија сликарске радионице "Палета" приредити изложбу својих радова.

"Зворничком љету" претходи Регионални омладински камп "Кампоманија", са око 250 учесника, који је смјештен на градској плажи.

Предвиђена је и утакмица у малом фудбалу између ветерана фудбалских клубова "Дрина" Зворник и "Јединство" Мали Зворник, као и Меморијални шаховски турнир "Боро Вукајловић".

По посебном програму, 8. августа, биће обиљежена слава општине Зворник Света Петка Трнова - заштитница града.

Поводом крсне славе општине, света литургија биће служена у цркви Свете Петке Трнове на Ђурђевграду, вечерња служба у храму Рођења светог Јована Крститеља у Зворнику, а потом литија кроз град, док ће на платоу "Касина" бити обављено ломљење славског колача.

У сриједу, 5. августа, неће бити манифестација у оквиру "Зворничког љета", јер је тај дан проглашен Даном сјећања на прогнане и страдале Србе.

Организатор и покровитељ седмодневне манифестације је општина Зворник, а технички реализатори су Дом омладине и Туристичка организација.