latinica  ћирилица
07/07/2015 |  08:53 | Аутор: Kurir

Турци ослободили саучеснике у убиству Марка Ивковића

Тужилац одустао од гоњења осумњичених за саучесништво у убиству "делије", па је Кадри Акташ, који је потегао нож испред дворане "Абди Ипекчи", остао једини оптужени за злочин

Шесторица навијача "Галатасараја" који су осумњичени за саучесништво у убиству Србина Марка Ивковића у Истанбулу  ослобођени су оптужби и тужилац је одустао од њиховог гоњења!

Тако је Кадри Акташ остао једини оптужени за убиство навијача "Црвене звезде", који је отпутовао у највећи турски град како би навијао за свој клуб на мечу кошаркашке Евролиге с Галатасарајем. Инцидент се догодио испред дворане "Абди Ипекчи", а Ивковић је убоден ножем с леђа, за шта је оптужен Акташ.

Поменута шесторка такође је учествовала у хаосу испред хале, а турски медији наводе да због недостатка доказа против њих неће бити настављен процес. Тако ће Чатагај Хиз, Јусуф Велиоглу, Атакан Бодан, Гокхан Јилдиз, Волкан Сари и Серхан Јицел остати на слободи.

Тужилац Ибрахим Бајтекин је овај чин окарактерисао као убиство без предумишљаја и затражио казну затвора од 12 до 18 година за Кадрија Акташа. Он је раније признао да је махао ножем у самоодбрани и тако ранио Ивковића, али касније је промијенио исказ тврдећи да никога није убио.

Суђење је пратила сестра Марка Ивковића Бојана Јанковић и њен супруг, као и конзулка Србије у Истанбулу Сандра Вујиновић.