latinica  ћирилица
06/07/2015 |  10:54 | Аутор: СРНА

Електрокрајина: Рок за склапање уговора о снабдијевању продужен до 30. септембра

Предузеће "Електрокрајина" Бањалука продужило је рок за потписивање уговора о снабдијевању електричном енергијом до 30. септембра.
Електрокрајина Бања Лука - Фото: РТРС
Електрокрајина Бања ЛукаФото: РТРС

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов рекао је да је ранији рок за закључење уговора о снабдијевању, који је истекао 30. јуна, продужен за три мјесеца да би се омогућило свим крајњим купцима да испуне законску обавезу.

Клинцов је навео да је "Електрокрајина" до сада потписала уговоре о снабдијевању са 60 одсто од укупног броја купаца са дистрибутивног подручја које покрива 21 локалну заједницу у Републици Српској.

"Потписивање уговора о снабдијевању је обавеза за све крајње купце прописана Законом о електричној енергији и Општим условима за испоруку и снабдијевање електричном енергијом", каже Клинцов.

Он је појаснио да се уговором о снабдијевању регулишу услови купопродаје електричне енергије у складу са потребама купца и расположивим количинама из електроенергетског биланса.

"Права купца која се регулишу уговором првенствено се односе на обезбјеђење уговорене количине, снаге и квалитета преузете електричне енергије", каже Клинцов.

Он је нагласио да је склапање уговора бесплатно и не ограничава купца у праву његове евентуалне одлуке о промјени снабдјевача у будућем периоду.

"Купац који након истека рока не буде имао потписан уговор неће моћи да има снабдјевача електричне енергије, те самим тиме остаје без испоруке електричне енергије", истиче Клицов.

Из "Електрокрајине" позивају све купце који нису испунили законску обавезу да то што прије учине.

Купци електричне енергије уговоре о снабдијевању могу потписати у просторијама локалних електродистрибуција, као и у сједишту "Електрокрајине" у центру Бањалуке.