latinica  ћирилица
02/07/2015 |  18:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Вашингтон: Нема доказа о пуцњави у сједишту морнарице (ВИДЕО)

Сједиште америчке морнарице у Вашингтону данас је блокирано послије извјештаја да је дошло до пуцњаве у истој згради гдје је прије двије године наоружани нападач убио 12 запослених, али званичници кажу да ти извјештаји нису потврђени, будући да нема доказа о томе и да није пронађено никакво оружје.
Вашингтон- Блокирана морнаричка база, инцидент није потврђен - Фото: AP
Вашингтон- Блокирана морнаричка база, инцидент није потврђенФото: AP

Нико није ухапшен, није пронађено оружје и нико није повређен у административном центру америчке морнарице, рекли су званичници.

Раније данас је дигнута узбуна због могућности напада ватреним оружјем, послије чега су активирани протоколи уведени послије напада који се догодио 2013. године, испричао је један од званичника.

Обезбјеђење морнарице је видјело снимак наздорне камере на коме се види како двоје људи прескачу ограду у близини зграде у југоисточном Вашингтону неколико минута прије првих извјештаја о пуцњима, казао је други званичник, додајући да обезбјеђење није пронашло никога у згради, преноси АП.

Велики број полицајаца и ватрогасаца блокирали су област око сједишта морнарице које је од Капитол хила удаљено мање од три километра. Путеви су блокирани, а надглеадли су их хеликоптери. На лице мјеста су дошли ФБИ и Биро за алкохол, дуван, ватрено оружје и експлозиве.

У септембру 2013. Арон Алексис, који је радио за војску, убио је 12 цивилних радника у сједишту морнарице прије него што га је убила полиција.