latinica  ћирилица
02/07/2015 |  08:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Израел: "Стоп таласу терора"

Неколико стотина Израелаца демонстрирало је синоћ у Јерусалиму, позивајући премијера Бењамина Нетанијахуа да дјелује против најновијег таласа палестинског насиља.

Они су се окупили око Нетанијахуове резиденције, носећи транспаренте на којима је писало "Стоп таласу терора".

Палестинци су недавно извели неколико напада на Израелце у Јерусалиму и на Западној обали. Двојица мушкараца убијена су у два одвојена оружана напада на Западној обали, а двоје људи је рањено ножем, укључујући једну дјевојку парамилатарну полицијску официрку која је задобила тешке повреде ножем у врат у нападу једне Палестинке.

Демонстранти сматрају да Нетанијаху не дјелује снажно против палестинског терора. Он је по ријечима једног демонстранта учинио гестове добре воље поводом светог муслиманског мјесеца поста Рамазана, а у замјену за то су Израелци добили терористичке нападе, јавља Асошијетед прес.

Нетанијаху је данас посјетио у болници жртве недавних напада. Он је рекао да је Израел омео 200 покушаја напада током протекле године.

"Ми ћемо стићи до тих убица и терориста такође. Наплатићемо високу цијену од терориста и оних који су их послали," рекао је Нетанијаху.