latinica  ћирилица
01/07/2015 |  18:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Тридесет година од филма "Повратак у будућност"

Неколико стотина људи се "вратило у прошлост" да би одгледало чувени блокбастер из 1985. године "Повратак у будућност".
Тридесет година од филма "Повратак у будућност" (Фото: twitter) -
Тридесет година од филма "Повратак у будућност" (Фото: twitter)

Дворана Холивуд боул у Лос Анђелесу, која може да прими 17.000 посјетилаца, била је синоћ мала да прими све љубитеље ове пустоловине кроз време која је приказана поводом 30. годишњице од премијере.

Пројекцију филма, који је прославио тада младог Мајкла Џеј Фокса, пратила је жива музика Алана Силвестрија у извођењу Филхармоније Лос Анђелеса, под диригентском палицом Дејвида Њумена.

"Повратак у будућност" је премијерно приказан у Америци 3. јула 1985. године и постао инстант хит, са зарадом од близу 400 милиона долара.

Међу присутнима на пројекцији били су Леа Томсон, која је у филму глумила младу Лорен Бинс (мајку главног јунака Мартија Мекфлаја) и Кристофер Лојд који у улози Дока Брауна шаље Мекфлаја 30 година назад у прошлост, у 1955.

"Заиста је ово диван догађај. Лијепо је што људи и даље желе да прославе ваш рад и овај филм", казала је Томсон, преноси Ројтерс.

Фокс, који живи на источној обали и већ неколико година се бори са Паркинсоновом болешћу, није дошао на пројекцију, али се организатори надају да ће присуствовати једној од прослава које ће крајем године бити одржана у Њујорку.

"Између Мајкла и мене је аутоматски настала хемија која је трајала од самог почетка до краја снимања филма", казао је Лојд, додавши да је то било "фантастично искуство".

Боб Гејл, коаутор сценарија и копродуцент филма, најавио је да ће прије, за вријеме и послије 21. октобра 2015. - датум у који је Мекфлај послат у другом дијелу "Повратка у будућност", бити организовано низ занимљивих догађаја.

"Октобар ће бити сјајан мјесец уколико сте фан 'Повратка у будућност'", навео је он.