latinica  ћирилица
01/07/2015 |  16:50 | Аутор: СРНА

Конституисане међупарламентарне групе пријатељства у ПС БиХ

У Парламентарној скупштини БиХ данас су конституисане међупарламентарне групе пријатељства за билатералну сарадњу са парламентарним тијелима других земаља.

За предсједавајућег Групе за сусједне земље изабран је Ненад Лалић, за првог замјеника предсједавајућег изабрана је Љиља Зовко, а за другог замјеника Фехим Шкаљић.

Чланови Групе пријатељства за сусједне земље су Салко Соколовић, Душанка Мајкић, Никола Шпирић, Борјана Кришто, Никола Ловриновић, Жељко Комшић, Фахрудин Радончић и Средоје Новић.

Сташа Кошарац изабран је за предсједавајућег Групе за средњу и источну Европу, Сифет Поџић за првог замјеника предсједавајућег, а Предраг Кожул за другог замјеника.

Чланови Групе за средњу и источну Европу су Шефик Џаферовић, Сафер Демировић, Хазим Ранчић, Лазар Продановић, Младен Босић, Дамир Бећировић, Марио Караматић и Небојша Радмановић.

За предсједавајућу Групе за Азију изабрана је Ханка Вајзовић, за њеног првог замјеника Зденка Џамбас, а за другог Ђорђо Крчмар.

Чланови Групе за Азију су Мирсад Исаковић, Мирсад Мешић, Момчило Новаковић, Нермина Капетановић, Халид Гењац и Драгутин Родић.

Љиља Зовко изабрана је за предсједавајућу Групе за Африку и земље Блиског истока, Сенад Шепић за првог замјеника, а Средоје Новић за другог.

Чланови Групе за Африку и земље Блиског истока су Шемсудин Мехмедовић, Саша Магазиновић, Јован Вуковљак, Ђорђо Крчмар и Сафет Софтић.

За предсједавајућег Групе за Сјеверну и Јужну Америку, Аустралију, Океанију и Јапан изабран је Дамир Арнаут, за његовог првог замјеника Огњен Тадић, а за другог замјеника Моника Томић.

Чланови Групе за Сјеверну и Јужну Америку, Аустралију, Океанију и Јапан су Јасмин Емрић, Денис Бећировић, Заим Бацковић, Дијана Зеленика, Лазар Продановић, Борислав Бојић, Мартин Рагуж и Халид Гењац.

Због објективних разлога данас није конституисана Група за Западну Европу, саопштено је из ПС БиХ.