latinica  ћирилица
01/07/2015 |  08:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Индонезија: У паду авиона погинуле 142 особе (ВИДЕО)

Број погинулих у паду индонежанског војног транспортног авиона на западном острву Суматра, порастао је данас на 142, навели су очевици.
Индонезија: Авион пао на зграду - Фото: AP
Индонезија: Авион пао на зградуФото: AP

Војни авион "Херкулес Ц-130" индонежанских ваздухопловних снага срушио се јуче у Суматри и експлодирао у насељеном подручју града Медан, пренио је АФП.

У авиону се налазило 113 особа, 12 чланова посаде и 101 путник, за које се вјерује да су припадници војске, њихове супруге и чланови породица.

Нико није преживио пад авиона, саопштили су представници индонежанских ваздухопловних снага.

Послије пада авиона у Медану, граду од два милиона становника, зграде су остале у рушевинама, а возила спаљена. Локални медији су јавили да су у посади авиона, који је превозио војне залихе из ваздухопловне базе, била три пилота, један навигатор и осам техничара.

Авион је пао на новоизграђену стамбену четврт и званичници су навели да се не зна колико је људи било у зградама у тренутку несреће. До сада су идентификована тијела 62 жртве.

Војни портпарол Фуад Басиа рекао је да је авион полетио у 12.08 сати по локалном времену из ваздухопловне базе и срушио у граду око два минута касније на око пет километара од базе.

Медан је највећи индонежански град изван острва Јаве и главни економски центар у земљи.

Најмање 11 људи је погинуло када се војни авион "фокер Ф27" срушио на стамбени комплекс у пријестоници Џакарти у јуну 2012. године.