latinica  ћирилица
22/05/2015 |  15:41 | Аутор: РТС

Хаг наложио повратак лидера СРС-а; Шешељ: Нећу се предати

Потпредсједник Српске радикалне странке Милорад Мирчић рекао је да је Жалбено вијеће Хашког трибунала донијело одлуку по којој лидер радикала Војислав Шешељ треба да буде враћен у Хаг до 26. маја. Шешељ: Остајем при одлуци да се добровољно нећу предати.
Војислав Шешељ - Фото: ТАНЈУГ
Војислав ШешељФото: ТАНЈУГ

"Жалбено веће Хашког трибунала издало је налог да Војислав Шешељ до 26. маја буде враћен у притворску јединицу", рекао је Милорад Мирчић Танјугу.

Војислав Шешељ је реаговао у изјави агенцији Бета рекавши да се неће добровољно предати. "Издали су налог Влади Србије да ме испоручи до 26. маја, али ја тај налог још писано нисам добио. Ја се добровољно нећу предати, али нећу ни бјежати", рекао је Шешељ.

Лидер радикала додао је да закон прописује да се пред домаћим судовима мора покренути судски поступак који траје 14 дана, да би се одлучило о његовом изручењу.

"Шта ће даље бити и како ће се одвијати ситуација, ја то не знам, то морате да питате премијера Вучића и предсједника Николића", рекао је Шешељ.

Служба за сарадњу са медијима Хашког трибунала није могла да потврди информацију да је Жалбено веће тог суда донијело било какву одлуку у вези са Војиславом Шешељом и његовом повратку у притворску јединицу трибунала.

"Ми немамо никаквих информација о било каквој новој одлуци судских вијећа у предмету Шешељ. Уколико добијемо било какве информације, свакако ћемо вам их прослиједити", наводи се у писаној информацији Службе за сарадњу са медијима Хашког трибунала достављеној Танјугу.

Ни српско Министарство правде није добило никакав допис који би се тицао Шешеља и његовог евентуалног повратка у Хаг.