latinica  ћирилица
20/05/2015 |  16:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Мајкл Кејн: Не смета ми да снимам наг!

Британски глумац Мајкл Кејн представио је у Кану нови филм Паола Сорентина "Младост" (Youth) који је јуче приказан у званичној селекцији, а у ком игра Фреда, диригента у пензији, који покушава да превари старост одлазећи заједно са својим добрим пријатељем Миком (тумачи га Харви Кајтел) у луксузни хотел у Алпима.

Тим поводом, 82-годишњи глумац пристио се свог првог доласка на Кроазету, 1966. са филмом "Алфи" када се вратио кући без трофеја, премда је био један од фаворита.

Његова бриљантна улога у Сорентиновом остварењу могла би, овог пута, да му коначно донесе Златну палму.

Видно расположен током конференције за штампу, Кејн је низао шале и још једном доказао да младост није ствар година.
На питање новинара како се осјећа на црвеном тепиху након толико година, времешни глумац је рекао да није долазио зато што му прије 50 година нису дали награду.

"Филм је награђен, али не и ја. Зато од тада више нисам крочио у Кан", казао је кроз смијех.

"Сада толико волим овај филм, да ми је сасвим све једно да ли ћу или не бити награђен. Екипа 'Младости' је фантастична. А ако неко од нас добије награду мораће да је подијели са свима. У војсци сам научио да преживљавање добрим дијелом зависи од других. У филму је исто: ако успијете да преживите на сету, то је дјелимично захваљујући другим глумцима", рекао је Кејн, преноси француски лист Фигаро.

На констатацију да се у филму веома природно понаша, чак и у сценама у којима је готово наг, британски глумац је навео да му властита голотиња нимало не смета.

"То је једино тијело које имам, а и немам намјеру да се кандидујем за Мистера универзума. Тијело које стари, то нам се свима догађа, немојте мислити да вас то неће стићи! Свјестан сам да у мојим годинама могу играти само старце. Једино мртав бих могао да се нађем у улози младог човјека", казао је он.

"Филм 'Младост' одлично приказује ту страну старости. Довољно је да погледате званични плакат: два старца који гледају у прелијепо тијело младе жене... То је бити стар: гледати у оно што се никада неће вратити. Морам да признам да ме та слика увијек расплаче", додао је смијући се Кејн.