latinica  ћирилица
20/05/2015 |  16:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Њујорк добио најмање позориште на свијету

Многи власници позоришта воле да се хвале како њихова сцена пружа интимни догађај, а заправо само један театар то заиста и нуди.

Ријеч је о Театру за једног (Тheatre for One), "портабл" позориште величине 1,2 x 2,5 метара, у ком има мјеста само за само једног гледаоца који има прилику да види кратки комад у извођењу једног глумца.

Театар за једног ће шетати између три локације на Менхетну током два наредна мјесеца, нудећи бесплатне троминутне представе.

На репертоару су комади разног садржаја, од приче о серијском убици који се окомио на црнце до драме о мајци која умире. Чак ће се наћи и мјузикл "Љубавна пјесма" који изводи Кевин Мамбо, глумац и музичар који наступа на Бродвеју.

Мини-позориште, пројекат Кристин Томас, сценаристкиње и добитнице награде Тони, веома је удобно са зидовима прекривеним црвеним тапетама и пријатним освјетљењем. Они који су имали да завире у њега кажу да је доживљај сличан оном у исповједаоници или лифту.

"Пружа вам прилику да одморите мозак, да мислима некуд отпутујете. То је умјетност на неочекиваном мјесту, а ми се трудимо и чинимо неочекиване ствари", каже Дебра Сајмон једна од учесница овог занимљивог пројекта.