latinica  ћирилица
20/05/2015 |  14:00 | Аутор: СРНА

Прва заједничка конференција предузетника из Бањалуке и Велења

Прва заједничка конференција предузетника из Бањалуке и Велења биће одржана сутра и у петак, 22. маја у Велењу, речено је Срни у Градској управи.

На основу договора два градоначелника Слободана Гаврановића и Бојана Контича, на конференцији ће учествовати по 20 предузетника из оба града.

Бањалучку делегацију предводиће градоначелник Гаврановић, који је изразио увјерење да ће боравак у Велењу бити користан за бањалучке привреднике.

"У бројним контактима тражили смо могућности да повежемо привреднике, и то и јесте мисија градоначелника. Ми немамо велике компетенције у тој области, али јесмо мостови сарадње између привредника. Зато сам и са градоначелником Велења, који је био у посјети Бањалуци за Дан града, договорио ову посјету", рекао је Гаврановић.

Према његовим ријечима, привредници из два града треба да преговарају и да у билатералним разговорима виде могућности сарадње, реализације заједничких пројекта и закључења пословних уговора.

Гаврановић је изразио наду да ће бар два привредника потписати уговоре о сарадњи.

"То је пут којим треба ићи и зато захваљујем жупану Велења који је прихватио да буде домаћин првог таквог сусрета предузетника", закључио је Гаврановић.

Планирано је да током дводневне конференције буду одржане конкретне презентације и покренуте иницијативе за економску сарадњу предузећа два града.

Посјета Велењу биће искориштена и за сусрет пројектних тимова градова Бањалуке и Велења у сврху наступања са потенцијалним заједничким пројектима према ЕУ фондовима.