latinica  ћирилица
19/05/2015 |  19:28 | Аутор: Агенције

Евросонг - Српска представница вечерас у борби за финале

Вечерас се у Бечу одржава прво полуфинално такмичење за „Пјесму Евровизије“. Бојана Стаменов, пјесмом "Beauty Never Lies", покушаће да се пласира у финале. Директан пренос је у 21 сат на Првом програму РТС-а.

Српска представница, са пјесмом Beauty Never Lies, биће девета по реду такмичарка прве полуфиналне вечери. Након двије пробе, неколико конференција и интервјуа, Бојана и цијела делегација изузетно оптимистично гледају на вечерашње полуфинале.Овогодишња шездесета „Пјесма Евровизије“ отворена је синоћ свечаним дефилеом делегација земаља учесница и пријемом у бечкој Скупштини града.

Све делегације продефиловале су, уз присуство великог броја новинара из читавог свијета, као и више хиљада Бечлија, црвеним тепихом који је био постављен на тргу испред Скупштине града.

Чланови делегације, али и пјевачи били су свечано обучени, а према оцјени аустријских новинара, побједница на црвеном тепиху била је представница Србије Бојана Стаменов, која се одлучила да на пријем иде у дугој црвеној хаљини, која је привукла пажњу свих присутних.

На овогодишњој 60. борби за најбољу пјесму Старог континента у Бечу учествује 40 земаља, а међу њима је, први пут, Аустралија.

Број учесника, иако је ријеч о јубиларном „Евросонгу“, није рекордан, јер је више земаља одустало од доласка у Беч, а рекорд од 43 земље учеснице постигнут је само у Београду 2008. и Диселдорфу 2011. године.

БиХ ове године на такмичењу за пјесму Евровизије нема свог представника.