latinica  ћирилица
19/05/2015 |  08:47 | Аутор: СРНА

Модрича: Изложба слика више од 100 аутора

У Српском културном центру у Модричи отворена је изложба слика академских и сликара аматера из БиХ и иностранства под називом "Погледом и мислима уронимо у тајни свијет сликарства".
Модрича: Изложба 193 дјела од 110 аутора из БиХ - Фото: СРНА
Модрича: Изложба 193 дјела од 110 аутора из БиХФото: СРНА

Иницијатор изложбе, сликар Јелена Гргић-Матијашевић, рекла је да је циљ изложбе ширење интересовања грађана Модриче, посебно дјеце и омладине, према умјетности.

Она је навела да су изложена 193 рада 110 академских сликара, афирмисаних сликара аматера, као и талентованих ученика основних и средњих школа и студента из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Швајцарске, Њемачке, Аустралије, Словеније и Црне Горе.

- Дјела су рађена различитим техникама на платну, дрвету, папиру, лесониту и керамичким плочицама - рекла је Матијашевићева и нагласила да су, између осталих, изложени радови академских сликара Грујице Лазаревића из Лазаревца, Тодора Јовановског из Београда, Радоша Стевановића из Чачка који живи и ствара у Аустрији, Матије Ковачевића из Славонског Брода који живи у Њемачкој, те Азиза Дубрића из Оџака у ФБиХ.

Изложба, коју је пред великим бројем посјетилаца отворио Дејан Стојановић, директор Српског културног центра Модрича, биће отворена до 25. маја.

Јелена Гргић-Матијашевић рођена је 1951. године у Оџаку у БиХ, живи и ствара у Модричи. Сликарством се бави од 1985. године и имала је више од 30 самосталних и неколико колективних изложби у БиХ и Србији.