latinica  ћирилица
28/04/2015 |  11:30 | Аутор: СРНА

Црнадак: Одлучно у борбу против тероризма

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да ово министарство најжешће осуђује терористички напад у Зворнику у којем је један полицајац убијен, а два су рањена, и изразио наду да ће институције у Републици Српској и БиХ показати снагу, одлучност и капацитет да се тероризам побиједи
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

- Терористички чин у Зворнику изведен је подло и брутално, и није ријеч о обичном инциденту. Ово је напад на цијелу Републику Српску, БиХ и све који живе овдје - рекао је Црнадак у Сарајеву.

Црнадак је поздравио формирање заједничког тима који истражује дешавање у Зворнику, и нагласио да су сви надлежни укључени како би била утврђена позадина овог напада, те да ће се тек видјети да ли се он могао предуприједити.

Напомињући да су сви релевантни фактори осудили овај гнусни напад, Црнадак је оцијенио да терористички чин који се десио у Зворнику неће толико угрозити имиџ БиХ, али ће сви пратити како је БиХ реаговала.

Истичући да је БиХ уложила велики напор да би побољшала живот људи, који су постали оптимистичнији, и покренула процес ка приближавању БиХ ЕУ, Црнадак је рекао да се овај догађај може посматрати и у контексту покушаја заустављања позитивних дешавања и пута БиХ ка ЕУ.

Он је изразио наду да ће институције у Републици Српској и БиХ показати снагу, одлучност и капацитет да се тероризам побиједи.

- Док се та битка не заврши морамо бити опрезни. Побиједићемо или ми или тероризам - поручио је Црнадак.

У терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, који је синоћ извршио Нердин Ибрић (24) из Сапне, убијен је полицајац Драган Ђурић, док су рањени полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић. Нападач је ликвидиран приликом размјене ватре.

Нападач је, уз поклич "Алаху екбер", око 19.00 часова упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из аутоматске пушке.