latinica  ћирилица
28/04/2015 |  10:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Musicology фестивал од 23. до 26. јула на Калемегдану

Грегори Портер, прошлогодишњи добитник Греми награде за набољи вокални џез албум и Лив Варфилд заједно са New Power Generation Horns наступиће на овогодишњем Musicology фестивалу, најавили су организатори.
"Musicology" фестивал (архива) - Фото: РТС
"Musicology" фестивал (архива)Фото: РТС

 Musicology  фестивал, који је претходне године дебитовао на Калемегданској тврђави, одржаће се и овог љета, од 23. до 26. јула, а Грегори Портер и Лив Варфилд су први потврђени извођачи.

Liv Varfild i New Power Generation Horns Лив  наступиће 25. јула на Калемегдану.

Изронивши из звјездане прашине, Лив се појавила на музичкој сцени, учврстивши своје мјесто као легенда овог времена. Под утицајем музичких јунакиња као што су Нина Симоне, Саде, Ета Јамес, Тина Тарнер и Мери Џеј Блајџ, Лив ипак доноси уникатан звук, пун соула, наводе организатори.

Интересантно је то да је легендарни Принц нека врста ментора младој Лив и да је њеном новом албуму дао и ауторски и продуценски печат. Такође, дувачка секција бенда Лив Варфилд, као и сама Лив, су стални чланови Принсовог бенда New Power Generation.

Грегори Портер, амерички пјевач, кантаутор, глумац и добитник Грами награде за најбољи вокални џез албум, затвориће други по реду Musicology  фестивал 26. јула и први пут се представити нашој публици.

Са корјенима у госпелу, Грегори је познат по томе што управо посједује способност госпел пјевача да публику увуче у свој насуп и поведе их на путовање. Ипак, свој жанр описује као хибридни џез, прожет и соулом, попом и госпелом.

Осим уникатног вокала којим износи најразличитије емоције, Грегори Портер је постао препознатљив по томе што се увијек појављује са капом, прилагођеном баш за њега, коју назива својим “сигурним ћебенцетом“.

Тренутно су у продаји само пакети карта за Musicology фестивал у Новом Битефарткафе - у, као и путем подајних мрежа Eventim, DD Tickets, GIGS TIX i Ticket line.