latinica  ћирилица
24/04/2015 |  21:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Експерт тврди да зна гдје је нестали малезијски авион

Независни стручњак за ваздухопловну технологију Андре Милне, тврди да зна гдје се налазе остаци несталог малезијског авиона МХ370, али каже и да би их пронашао потребно му је 1,3 милиона фунти.

Милне, који добровољно истражује случај малезијског авиона несталог у марту прошле године, мисли да се његова олупина налази у океану између Малезије и Индије.
Он, такође, инсистира на томе да остаци авиона - у Бенгалском заливу - морају да буду предмет истраге, јер ово подручје није прегледано.

Милне је за свој подухват затражио донације, а све који га подржавају позвао да му помогну, како би утврдили да ли је заиста ријеч о авиону МХ370.

"Нестанак овог авиона погодио је сваког ко је за њега чуо. Сваког од нас погодио је на различит начин", оцијенио је Милне.

Британски лист "Мирор" подсјећа да је нестанак малезијског авиона сукобио свјетске експерте за ваздухопловство, у мишљењима која иду од теорије о ванземаљцима до руске отмице.

Малезија је званично прогласила нестанак авиона на лету МХ370, а у данима послије несреће саопштила да су свих 239 путника и чланова посаде погинули.