latinica  ћирилица
24/04/2015 |  18:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Туш се наљутио због одузете титуле највећег трговца у Словенији

Трговачки ланац Туш иступио је из националне коморе оглашивачких агенција из протеста што му је оспорена титула највећег словеначког трговца и одлуке да она припада Меркатору.

Према писању портала Индикатор.ба, спор око тога која је заиста највећа словеначка трговинска фирма покренуо је Меркатор, јер се Туш својим рекламним слоганом представља као "највећа словеначка трговина" иако Меркатор има већи промет и већи број продавница.

Пошто је суд части пресудио у корист Меркатора и забранио Тушу да се кити атрибутом највећег, трговачки ланац из Цеља, чији је оснивач некада најбогатији Словенац Мирко Туш, из протеста је иступило из удружења.

Туш је данас изјавио да су, по њиховом мишљењу сасвим спорну, пресуду донијели људи који су интересно повезани с Меркатором и да та компанија реално није словеначка пошто су јој власници у Хрватској.

Меркатор, који је од лани у власништву хрватског Агрокора, међутим тврди да је по закону он несумњиво словеначка фирма, како сједиштем, тако и по запосленима и да је словеначка фирма свака она која је у Словенији регистрована по словеначким законима.
На то у Тушу одговарају да је то погрешан став, јер потрошачи словеначким фирмама углавном сматрају оне које су у домаћем власништву.

Ако би се ишло Меркаторовом логиком онда би се и Мајкрософт, који је такође регистрован и послује у Словенији, могао назвати најпрофитабилнијом словеначком фирмом, примијетили су у Тушу.