latinica  ћирилица
24/04/2015 |  17:59 | Аутор: СРНА

Мјере забране за шест службеника УИО БиХ

Тужилаштво БиХ упутило је данас Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за шест службеника Управе за индиректно опорезивање БиХ, ухапшених у акцији "Мрежа", због сумње да су починили организовани криминал у вези са кријумчарењем, примањем мита, те злоупотребом положаја или овлаштења.
Управа за индиректно опорезивање - Фото: РТРС
Управа за индиректно опорезивањеФото: РТРС

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је одређивање мјере забране предложено за за осумњичене Велибора Вујновића (39), Ранка Гвоздена (45), Емира Татаревића (58), Борислава Праштала (58), Славка Умичевића (51), Далибора Деспенића (41) и Азру Кочан (38).

Одређивање мјере забране предложено је према до сада прикупљеним доказима, након испитивања осумњичених.

Предложене мјера су забрана предузимања службених дужности, те састајања осумњичених једних са другим, као и са другим лицима.

Ухапшени су под истрагом Тужилаштва БиХ због сумње да су као припадници групе за организовани криминал са циљем кријумчарења из земаља ЕУ унијели у БиХ преко граничног прелаза Градина већу количину половне техничке и друге робе.

Тужилаштво наставља истрагу у овом предмету.

Гранична полиција БиХ је 16. априла у у акцији "Мрежа" ухапсила 11 лица и претресла 11 објеката. Међу ухапшенима је и седам цариских службеника УИО БиХ. Акција је реализована на подручју Лакташа, Новог Града, Градишке, Бањалуке, Српца, Босанске Крупе, Козарске Дубице, Зенице и Кладња.