latinica  ћирилица
24/04/2015 |  16:09 | Аутор: СРНА

Мостар: Промоција успјешних привредника

Спољнотрговинска комора БиХ, у сарадњи са "Дневним листом", организовала је у Мостару промоцију привредника БиХ кроз пројекат под називом "Мој производ".
Мостар: Промоција успјешних привредника - Фото: СРНА
Мостар: Промоција успјешних привредникаФото: СРНА

Потпредсједник Спољнотрговинске коморе Бруно Бојић рекао је да је важно промовисати успјешне привреднике који раде у неповољном пословном окружењу.

Он је истакао да је ово промоција производа и субјеката који су репрезентативни и у овако тешкој ситуацији, те изналазе рјешења за стварање и бољег бонитета своје компаније, нових радних мјеста и бољих услова за живот у БиХ.

Бојић је напоменуо да је тренутно најважније ускладити законодавство БиХ са легислативом ЕУ.

- Без обзира што држава даје гаранције, без тога ће нас заобићи свака инвестиција. Нико не инвестира у једну земљу гдје су прописи различити на свим нивоима власти - рекао је Бојић.

Предсједник Представништва њемачке спољнотрговинске коморе у БиХ Александар Мардиан рекао је да ће се БиХ, уколико за четири године не усклади законе са ЕУ, наћи у великим проблемима.

- Тек када се домаћи предузетници буду добро осјећали у БиХ, тада ће доћи и страни инвеститори - додао је Мердиан.

Шеф одсјека за привредну дипломатију у Министарству иностраних послова БиХ Невен Куленовић рекао је да и ово министарство ради на привлачењу страних инвеститора у земљу и промовисању домаћих успјешних компанија, али да они сами не могу урадити довољно, те да је потребна већа сарадња свих институција које се баве овим послом.

Руководилац овог пројекта испред "Дневног листа" Селма Дандић рекла је да је циљ пројекта континуирана кампања представљања компанија БиХ које имају значајан утицај на привредни сектор и које својим радом стварају позитивну слику о БиХ у регији и свијету.

Промоцији су данас у Мостару присуствовали представници институција БиХ, бројних удружења и компанија.