latinica  ћирилица
17/04/2015 |  16:37 | Аутор: СРНА

Иванић: Институције БиХ и Српске заједно да рјешавају проблеме

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас да су институције БиХ на располагању Влади Републике Српске у погледу заједничког дјеловања у вези са намјером Хрватске да на локацији Трговска гора, на подручју општине Двор, реализује пројекат одлагања радиоактивног отпада.
Младен Иванић - Фото: СРНА
Младен ИванићФото: СРНА

Коментаришући најаву министра за просторно уређење, грађевинаство и екологију Републике Српске Сребренке Голић да ресорно министарство има намјеру да упути писмо предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу и министру за економске односе и регионалну сарадњу БиХ Мирку Шаровићу у вези са одлагањем радиоактивног отпада, Иванић је рекао да он није адреса за такву кореспонденцију, те да би то прије требало да буде Влада Хрватске.

"Ми смо министарки Пусић озбиљно ставили до знања да није у реду да се такве активности раде. Јесте да је то у процесу разматрања могућих локација, али ништа тамо није донесено", рекао је Иванић новинарима у Брчком.

Он је позвао институције Републике Српске да заједно са институцијама БиХ рјешавају те проблеме, јер је то, како је оцијенио, заједнички интерес и једног и другог нивоа.