latinica  ћирилица
17/04/2015 |  12:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Михајловић: Србија ће поштовати закон

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је, поводом најављене могућности да замјеник косовског премијера Хашим Тачи дође у Београд, да ће Србија поштовати закон.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

"Ако је неко прекршио закон, а постоји индиција да јесте, и ако у овој земљи за тако некога постоји одлука шта треба да се деси, онда се ми понашамо у складу са законом", рекла је Михајловић на конференцији о железничкој инфраструктури у региону.

Упитана да ли је Тачи мио или немио гост, Михајловић је рекла да се о томе никада не говори на тај начин, већ да је овдје ријеч о политици.

Организатор конференције о европским интеграцијама западног Балкана, Омладински одбор за образовање, саопштио је јуче да је Тачи потврдио свој долазак у Београд на конференцију о европским интеграцијама западног Балкана, која ће бити одржана од 23. до 25. априла.

Претходно је тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић, а потом и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, изјавио да ће Тачи у случају да дође у Београд бити ухапшен.

Брисел није јуче желио да коментарише евентуалну посјету Тачија Београду јер, како су навели, ЕУ не учествује у организацији поменуте конференције.

Иначе, Тачи је у Србији "проглашен ратним злочинцем" и за њим је расписана потјерница због његове улоге у сукобу на Косову од 1998. до 1999. године, а суд у Србији га је 1997. године у одсуству осудио на 10 година затвора због тероризма.