latinica  ћирилица
14/04/2015 |  19:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Пејпал: Срби, сад увећајте продају

Пејпал је поново омогућио наплату путем овог сервиса и уједно омогућио фирмама у Србији да реализују плаћања из иностранства.

Фирме које ће да искористе ту могућност ће моћи клијентима да понуде једноставнију, комфорну и сигурну методу плаћања онлајн.

Примајући плаћања Пејпал, фирме у Србији, без обзира на величину, стичу приступ ширем тржишту захваљујући активним рачунима којих има 162 милиона на 203 тржишта у свијету, поручују из компаније.

Пејпал од данас нуди особама које купују преко интернета једноставнији и сигурнији начин онлајн плаћања, то се посебно односи на ситуацију куповине страним интернет страницама. Из Пејпала кажу да се корисници услуга осјећају сигурнији кад плаћају преко Пејпала јер овај "сервис никада не даје приступ финансијским подацима купаца при обављању трансакције и нуди заштиту за купце како би помогао да се врати дио средстава у случају проблема посебно у ситуацијама када је плаћање према особи коју не познају".

Продавци могу да имају већи комфор примања средстава од купца ако је плаћање ауторизовано од стране Пејпала.

"Вреднујемо и цијенимо величину могућности за српску интернет трговину. Глобално, 2014. године трговина са иностранством преко сервиса Пејпала су чинили скоро четвртину суме плаћања фирми те године. Захваљујући томе да све више људи има повјерење у сервис Пејпал и да реализује плаћања из иностранства, фирме у Србији имају сјајне могућности да повећају продају“ рекао је Дамиен Периллат, извршни директор Пејпала за Средњу и Источну Европу.

По истраживању потрошача која је спровео Ипсос Вантис, 41 одсто купаца из кључних тржишта у Европи користи Пејпал при куповини на страним интернет сервисима . У Чешкој, Грчкој, Мађарској, Румунији и Пољској продавци који примају плаћања преко Пејпала су повећали вриједност плаћања од купаца из иностранства у просјеку за 48 одсто у првој половини прошле године у односу на исти период 2013. године .