latinica  ћирилица
14/04/2015 |  09:32 | Аутор: ТАНЈУГ

З. Поток: Експлозивна направа бачена на паркинг Косовске полиције

Замјеник регионалног командира Косовске полиције Бесим Хоти изјавио је да је синоћ око 23 сата на паркинг Косовске полиције непозната особа бацила експлозивну направу.
Зубин Поток - Фото: ТАНЈУГ
Зубин ПотокФото: ТАНЈУГ

Хоти је рекао да у овом инциденту није било повријеђених, али да су оштећена четири возила косовске полиције.

Он је казао да је случај регистрован као оштећење покретне имовине и да је косовска полиција започела истрагу и починиоци су засад непознати.

Ово је наставак серије инцидената на северу Косова који су започели прошле сриједе.

Хоти: Потрага за тројицом осумњичених због рањавања младић

Замјеник регионалног командира Косовске полиције Бесим Хоти изјавио је да, у вези са рањавањем двојице младића и пуцање на аутомобил полиције, постоје три осумњичене особе за којима полиција трага.

Хоти је рекао да су три особе осумњичене за два одвојена инцидента која су се догодила у Косовској Митровици у ноћи између недјеље и понедјељка. Он је додао да је полиција током јучерашњег дана претресла пар локација у Звечану и да је потрага за осумњиченима у току.

Двојица младића српске националности повријеђена су у пуцњави у сјеверном дијелу Косовске Митровице, збринути су у здравственом центру и нису животно угрожени. Инцидент догодио око једног сата у ноћи између недјеље и понедјељка испред једног од локала у овом граду.

Укинут притвор двојици Срба

Укинут је притвор, који је био одређен двојици Срба након нестанка 17-годишњег Албанца у сјеверној Митровици, изјавио је данас адвокат Каплан Барути.

Барути је рекао да је притвор двојици Срба укинут и да није прихваћен захтјев тужиоца за одређевиње судског притвора.

Двојица Срба били су притворени 48 сати на основу одлуке тужиоца, а у вези са случајем нестанка албанског тинејџера. Они су били лишени слободе у суботу након што је претходне ноћи косовској полицији пријављен нестанак младића.

Како се претпоставља, неколико Албанаца, међу којима је и нестали, покушали су крађу у сјеверном дијелу Митровице и приликом бјекства, један од младића је нестао.

Замјеник регионалног командира косовске полиције Бесим Хоти изјавио да се наставља потрага за несталим и да рониоци претражују ријеку Ибар. Хоти је додао да је овај случај преузело тужилаштво Еулекса.