latinica  ћирилица
14/04/2015 |  09:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Коцијанчић: Србија добро зна шта треба да уради

Услови и критеријуми за напредак у европским интеграцијама су потпуно јасни и дефинисани унапријед, нема никаквих нових услова и то српски званичници знају, изјавила је Маја Коцијанчић, портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбједност.
Брисел - Фото: илустрација
БриселФото: илустрација

Коментаришући изјаву првог потпредсједника владе и шефа дипломатије Ивице Дачића да ће се Србији у европским интеграцијама увијек испостављати неки нови услови, портпаролка Федерике Могерини је рекла листу "Данас" да Србија врло добро зна шта треба да уради у процесу интеграција, односно да су сви услови унапријед познати, а цио процес транспарентан.

"Цио Западни Балкан има европску перспективу, то је политика ЕУ. Србија је кандидат за пуноправно чланство, она је на путу ка ЕУ и напредује у том процесу", рекла је Коцијанчић.

"Сви услови и критеријуми су потпуно јасни и дефинисани унапред. Процес европских интеграција је изразито транспарантан. Због тога је и са наше стране и са стране Србије врло добро познато и јасно шта мора да се уради", рекла је Коцијанчић.