latinica  ћирилица
14/04/2015 |  08:42 | Аутор: Блиц

Бачка Паланка: Мачетом исјекао пијане госте да освети сина

Помахнитали отац улетео је са мачетом у кафану “XЛ“ у Бачкој Паланци у којој су били већином пијани гости и лакше и теже повриједио седморицу.

Са исуканом мачетом старији М. А. тражио је човјека који је ошамарио његовог сина. У неописивој гужви теже је повређен К. Л. који је оперисан у Клиничком центру у Новом Саду и налази се у стабилном стању, док је шест особа исјечено по тијелу. Један од њих је задржан на лијечењу, док су остала петорица послије указане помоћи у Хитној станици у Бачкој Паланци пуштени на кућно лијечење.

У кафеу “ XЛ“ је било више од 100 људи када је у недјељу око један сат послије поноћи са исуканом мачетом улетио М. А. (59) из Гајдобре који је сав избезумљен дошао на позив свог сина М. А. (31). Претходно је млађи М. А. послије свађе добио шамар од госта за сусједним столом, а полиција утврђује ко је и како започео сукоб.

Отац и син су одмах ухапшени и они су осумњичени за убиство у покушају и наношење тешких повреда. У тучи су повријеђени и осумњичени јер су бројни гости покушавали да зауставе човјека ударајући га столицама и другим предметима.

Један од најјачих међу њима К. Л. задобио је и најтеже повреде, када је покушао да једну дјевојку заштити од гунгуле која је владала у сали тако што ју је пребацио преко шанка и у том тренутку је убоден у плућа.

- Било је доста пијаних људи, али све је било у границама дозвољеног док момак није добио шамар и јако му је повријеђена сујета, па је дозвао оца и тада је почео хаос чији крај се није могао предвидјети - описује догађај један од гостију.