latinica  ћирилица
14/04/2015 |  07:11 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Атлетико - Реал, РТРС од 20.35

Фудбалери мадридског Атлетика дочекују вечерас од 20 часова и 45 минута, уз директан пренос на нашој телевијзији, екипу Реала у четвртфиналу Лиге шампиона.

Вечерашњи окршај биће реприза прошлогодишњег финала елитног клуспког такмичења, одиграног у Лисабону, када је "Краљевски клуб" славио са 4:1.

Тим Дијега Симеонеа дочекује Реал након ремија са Малагом у гостима (2:2) одиграног у Примери. "Јорганџије" држе трећу позицију у првенству са седам бодова заостатка у односу на градског ривала, а у посљедњих шест утакмица у свим такмичењима имају учинак од четири побједе и два неријешена резултата.

С друге стране, чета Карла Анћелотија је у посљедњих шест мечева забиљежила је четири побејде и два пораза. Каталонци на "Висенте Калдерон" путују након побједе над Еибаром са 3:0, а за Барселоном у Примери касне два бода.

Фудбалери Атлетика и Реала одиграли 11 међусобних утакмица од када их са клупа предводе Симеоне, односно Анћелоти. "Јорганџије" су побиједиле пет пута, "Краљевски клуб" је славио у три сусрета, док су три меча завршена без побједника.

Од прошлогодишњег пораза у финалу Лиге шампиона, Атлетико је три пута угостио Реал, и сва три пута славио, уз гол разлику 7:0!

У екипу Атлетика вратиће се Годин и Тијаго након одрађених суспензија, а у тиму би могао да заигра и Марио Манџукић, који се опоравио од повреде зглоба. Он је ове сезоне постигао два гола у дуелима са Реал Мадридом.

У тиму Реала поново ће бити Гарет Бејл, послије проблема са зглобом, као и Тони Крос и Хамес Родригес, који су пропустили дуел са Еибаром због суспензија.

Правду у дерби утакмици четвртфинала Лиге шампиона дијелићи српски арбитар Милорад Мажић.

У другом четвртфиналном мечу данашњег поргама састају се Јувентус и Монако.

Утакмице у Мадриду и Торину играју се од 20 часова и 45 минута.