latinica  ћирилица
13/04/2015 |  14:47 | Аутор: РТРС

Мутињо: Јувентус је фаворит, али даћемо 200 одсто

Фудбалери Монака у уторак од 20 часова и 45 минута играју у Торину против Јувентуса, прву четвртфиналну утакмицу Лиге шампиона.

Француски клуб је у осмини финала елиминисао Арсенал (3:3) захваљујући правилу о постигнутом голу у гостима, док је "Старадама" избацила Борусију из Дортмунда укупним резултатом 5:1.

"Кнежеви" су тренурно трећи у француском првенству, у посљедњем колу шампионата савладали су Кан са 3:0 и налазе се у серији од осам мечева без пораза.

С друге стране, Јувентус је као лидер Серије А у посљедњем колу изгубио на гостовањеу од Парме са 1:0.

Јувентус не зна за пораз у посљедњих 11 утакмица на домаћем терену у европским такмичењима, а ове сезоне у елитном клупском такмичењу славио је у три од посљедња четири меча одиграна у Торину.

Монако је посљедњи пут играо у четвртфиналу у сезони 2003/2004, а торински клуб сезону раније.

"Јувентус има сјајан тим са импресивним играчима - компактна група која је добро огранизована. Они су фаворити, али и Арсенал је у осмини финала био фаворит. Неће бити лако, али даћемо 200 одсто како бисмо испунили циљ и пласирали се у полуфинале. А послије тога желимо финале", рекао је Мутињо за "Тутоспорт".

"Ми смо млади и амбициозни. Урадићемо све што је потребно за победу. Ово је важна прилика и морамо да је искористимо. Морамо да останемо концентрисани свих 180 минута. Свака непажња може да буде смртоносна против Јувентуса", додао је он.

Утакмица четвртфинала Лиге шампиона између Јувентуса и Монака игра се у уторак са почетком у 20 часова и 45 минута.