latinica  ћирилица
13/04/2015 |  09:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Русија евакуисала још 150 људи из Јемена

Руски авион са око 150 држављана Русије и других земаља евакуисаних из ратом захваћеног Јемена је слетио на војни аеродром Чкаловски у близини Москве, саопштиле су руске власти.

То је седми лет у посљедње двије недјеље и други у посљедња 24 сата којим су евакуисани страни држављани из Јемена, гдје бјесне сукоби између шиитских побуњеника Хута и снага лојалних одбјеглом предсједнику Абедрабу Мансуру Хадију, пренијела је агенција Тас с.

Руски авион Ил-62 је из Јемена у Москву пребацио око 150 држављана Русије, Таџикистана, Узбекистана, Бугарске, Јемена, Сирије, Њемачке, Украјине, Египта, Пољске и Индонезије. Сви ће они бити подвргнути здравственом прегледу и пасошкој и царинској контроли, након чега ће аутобусима бити пребачени у евакуациони центар руског Министарства спољних послова, гдје ће их дочекати представници њихових земаља.

Претходни лет са евакуисанима из Јемена је слетио синоћ, а у њему се налазило око 150 држављана, Русије, Киргизије, Казахстана, Молдавије, Таџикистана, Узбекистана, Украјине и Јемена.