latinica  ћирилица
06/03/2015 |  17:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Шарић се не сјећа с ким се виђао

Оптужени за шверц наркотика Дарко Шарић наставио је у Специјалном суду излагање своје одбране одговарањем на питања тужиоца за организовани криминал.

Позивајући се на пресретнуте разговоре који су у суду представљени као доказ тужилаштва, замјеник тужиоца Саша Иванић поставио му је низ питања која се тичу његових контаката у Италији, а Шарић је махом одговарао да се не сјећа када се и с ким виђао, као ни када су се чули телефоном.

Међутим, на питање тужиоца да ли су се виђали покојни Драган Дудић Фриц, убијен у мају 2010. године у Котору, и другооптужени Горан Соковић, који је још у бјекству, Шарић је рекао да су се они виђали и послије подизања оптужнице .

"Они су се виђали и кад сте подигли оптужницу. И ви то знате, тужиоче, виђали сте и ви Фрица", одговорио је Шарић, алудирајући на састанак Дудића и полицијског врха на Јеловој Гори.

На питање тужиоца да ли му је познат држављанин Хрватске Томислав Саватовић, Шарић је одговорио да не жели да одговори јер се поступак води у Хрватској, послије чега је тужилац тражио од судског вијећа да наложи Шарићу да одговори јер је то битно за поступак, али његова молба није усвојена.

Такође је негирао да су му познати надимци Нанај, Пјевач и други које је поменуо тужилац, као и да је у једном пресретнутом разговору, разговарао са другооптуженим Гораном Соковићем, који је у бјекству.

Шарић је тврдио да то није био Соковић већ друга особа, коју није именовао.

На питања тужиоца о Маји која се помиње у транскриптима његових пресретнутих разговора, Шарић је рекао је да се виђао са њом, али да неће да каже њено име и презиме.

"Она нема везе са овим процесом. Нећу да новинари развлаче невине људе", навео је оптужени.

Он је прошлог петка детаљно износио своју одбрану, негирајући везе са кривичним дјлима за која се терети - организовање шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, и истичући да су му све оптужбе монтиране да би био представљен као највеће зло у Србији.

Навео да су оптужбе против њега написане на основу изјава сведока сарадника Небојше Јоксовића и Драшка Вуковића, тврдећи да су говорили неистине и да ће он са својим браниоцима то и доказати уз помоћ материјалних доказа.

Шарић је прошле године на суђењу у више наврата оптуживао полицајце и контроверзне бизнисмене да су му монтирали оптужбе.

Осим Шарића, који се послије вишегодишњег бјекства предао 18. марта прошле године, на оптуженичкој клупи је још девет оптужених, док је 14 и даље у бјекству и суди им се у одсуству.