latinica  ћирилица
06/03/2015 |  14:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Ротшилд: Свјетска привреда у најгорем стању још од рата

Британски инвестициони банкар и члан познате банкарске породице Ротшилд, лорд Џејкоб Ротшилд, упозорио је да је актуелна геополитичка ситуација најтежа још од Другог свјетског рата.

Лорд Џејкоб Ротшилд је у годишњем извештају инвестиционог фонда "РИТ Капитал партнерс", чији је предсједник, упозорио улагаче на "хаос, екстремизам и агресију" широм свијета, посебно указујући на ужасне проблеме у Европи, јавља британски лист Телеграф, преноси Танјуг.

"Поред тешке економске ситуације, инвеститори се суочавају са геополитичком ситуацијом која је можда најгора још од Другог свјетског рата", истакао је лорд Ротшилд у извјештају за 2014. годину.

Тај 78-годишњи банкар је навео да је то резултат "хаоса и екстремизма на Блиском Истоку, руске агресије и експанзије, као и ослабљене Европе, која биљежи високу незапосленост, у највећој мјери изазваној тиме што се власти у многим чланицама Европске уније нису позабавиле структурним реформама".

Слика глобалне привреде коју је Ротшилд изнио у новом годишњем извјештају је много гора од оне у прошлогодишњем извјештају, кад је као највеће изазове за свјетску привреду навео успорење раста кинеске привреде и могуће прецјењивање акција.