latinica  ћирилица
06/03/2015 |  12:02 | Аутор: СРНА

Промоција туризма Српске на сајму у Берлину

Туристичка понуда Републике Српске представљена је на Међународном сајму туризма у Берлину, који окупља 10.000 излагача из 180 земаља свијета.

Сајам туризма ИТБ Берлин одржава се од 4. до 8. марта, а током представљања туристичке понуде Српске акценат је  стављен на дестинације активног одмора и понуду кратких одмора са обиласцима културно-историјских атракција.

У ТОРС наводе, да су у понуди оредстављени Бањалука, Требиње и Вишеград, али и остале атрактивне дестинације у Српској.

Бранка Михајловић из ТОРС-а каже, да су, осим промотивних брошура ове организације, на сајму представљени и промотивни материјали локалних туристичких организација.

Представници ТОРС ће учествовати и на традиционалној манифестацији "Дунавски салон", гдје ће представити туристичку понуду, али и традиционалне гастрономске производе Српске, као и вина и домаћу ракију.

Она је рекла да је Берлински сајам водећи у свјетској туристичкој индустрији, да окупља око 10.000 излагача из 180 земаља свијета, те да је овогодишња земља партнер Монголија.

Највећу свјетску туристичку смотру током пет дана посјети 180.000 посјетилаца, од којих су већина пословне посјете.

Осим туристичких организација, агенција и туроператера, на сајму своју понуду представљају и авиокомпаније, хотели и други понуђачи у туристичкој индустрији.