latinica  ћирилица
30/01/2015 |  16:24 | Аутор: dnevni avaz

Снима се играни филм "Балада о Пишоњи и Жуги"

”Балада о Пишоњи и Жуги”, култна пјесма групе ”Забрањено пушење”, биће екранизована на великом филмском платну.

Како саопштавају из продуцентске куће ДЕПО, већ су почеле прве припреме за продукцију филма који настаје по чувеној пјесми коју је написао Давор Сучић, познатији као Сејо Сексон, а заснованој на истинитим догађајима из Сарајева са краја осамдесетих година прошлог вијека.

Сценариј за филм написали су заједно Сејо Сексон и Владимир Ђурђевић, писац и драматург из Београда, који је прије неколико година урадио и драмски текст на исту тему, који се играо у Народном позоришту у Зрењанину и београдском Атељеу 212.

Редитељ филма биће познати бх. филмски, тв и позоришни редитељ Алеш Курт, док су продуценти ове регионалне копродукције, осим самог Сеје Сексона, Јасмин Дураковић (ДЕПО, БиХ) и Давор Пушић (ФОКУС, Хрватска). Осим неколико бх. и регионалних тв станица, са којима се тренутно преговара у вези копродукцијског учешћа у филму и реализације мини тв серије која ће се такође снимати, генерални спонзор и партнер филма ће бити Сарајевска пивара, чије ће истоимено пиво бити један од јунака филма.

Аудиције за улоге у филму предвиђене су у наредна два мјесеца, а планирано је да у филму игра неколико великих и познатих бх. глумаца. Истовремено, сценограф филма Осман Арсланагић, заједно са редитељем филма и продуцентском екипом, обилази локације за овај будући филмски пројекат.

Аутор пјесме и косценариста филма Сејо Сексон будући филмски пројекат најављује сљедећим ријечима:

- Филм и мини серија о Пишоњи и Жуги биће мој израз захвалности свим људима који су нас подржавали све ове године и омогућили нам лијеп живот, који сам водио, путујући и причајући наше градске легенде. Надам се да их нећемо разочарати.

Снимање филма би се требало реализовати током 2015. године, док се премијера филма и тв серије планира за прву половину 2016.