latinica  ћирилица
27/01/2015 |  10:46 | Аутор: СРНА

Прелиминарна ранг-листа стипендија из Фонда "Др Милан Јелић"

Министарство науке и технологије Републике Српске објавило је прелиминарну ранг-листу студената првог, другог и трећег циклуса студија који су задовољили услове прописане конкурсом о додјели стипендија из Фонда "Др Милан Јелић".

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, односно БиХ, биће додијељено укупно 75 стипендија, од чега 16 стипендија студентима техничких наука, 14 стипендија студентима природних наука.

Дванаест стипендија биће додијељено студентима медицинских и здравствених наука, 12 стипендија студентима пољопривредних наука, 10 стипендија студентима друштвених наука, шест стипендија студентима хуманистичких наука и пет стипендија студентима умјетности у мјесечном износу од 400 КМ за девет мјесеци студија, објављено је на сајту фондмилањелиц@мнк.владарс.нет.

Укупно 35 стипендија биће додијељено студентима првог циклуса студија који студирају на универзитетима у иностранству, и то у мјесечном износу од 800 КМ за девет мјесеци студија, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Студентима другог циклуса студија који студирају на универзитетима у Републици Српској, БиХ, као и на универзитетима у иностранству у овом конкурсном року биће додијељено осам годишњих стипендија у износу 5.000 КМ, и пет стипендија студентима трећег циклуса студија у годишњем износу од 10.000 КМ за академску 2014/2015. годину.

На конкурс Министарства науке и технологије Републике Српске, Фонда "Др Милан Јелић" за додјелу 110 стипендија редовним студентима првог, осам стипендија студентима другог и пет стипендија студентима трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској и универзитетима у иностранству за академску 2014/2015. годину пристигло је укупно 415 пријава, од чега су 384 пријаве задовољиле услове.

Сви студенти имају право приговора у року од осам дана од дана објаве прелиминарне ранг-листе, односно до 5. фебруара.

Приговори се могу поднијети у електронској форми, на имејл адресу фондмилањелиц@мнк.владарс.нет или писано на адресу Фонда, Трг Републике Српске бр. 1, 78 000 Бањалука, са назнаком - приговор на прелиминарну ранг-листу студената првог, другог или трећег циклуса студија.