latinica  ћирилица
29/04/2024 |  16:11 ⇒ 16:34 | Аутор: РТРС

Петронијевић: Изведено оно што Тужилаштво претендује да буду докази (ВИДЕО)

На данашње рочишту против предсједника Републике Српске Милорада Додика извођени су писмени докази или оно што Тужилаштво БиХ претендује да буду докази, рекао је адвокат Горан Петронијевић, након одржаног рочишта пред Судом БиХ.
Горан Петронијевић - Фото: РТРС
Горан ПетронијевићФото: РТРС

- Одбрана је оспорила доста тих доказа због неаутентичности јер супротно одредбом закона о кривичном поступку се улажу у форми која није одговарајућа да буде писмени доказ у складу са законом - рекао је Петронијевић.

Оно што сте чули о сљедећој веома важној фази поступка тоје фаза постука у којој ће суд одлучити о томе шта ће од доказа које је одбрана предложила да се изведу спојити.

Петронијевић је навео да одбрана није дала приједлоге како би одуговлачила поступак.

- Одбрана није ставила приједлоге за разлику од Тужилаштва да би пунила судски спис већ искључиво сврсисходне и кључне приједлоге који могу да свједоче и који могу да докажу чињенице којерјешавају овај предмет - наводи Петронијевић.

Петронијевић је упитао нелегитимног високог представника Кристијана Шмита због чега има проблем да дође у Суд БиХ.

- Шта је проблем да дође. Тужилаштво је у свом писмено поднеску посветило читаве двије стране оправдању свог става да Кристијан Шмит не треба да дође као свједок на приједлог одбране - каже Петронијевић.