latinica  ћирилица
26/01/2015 |  08:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Источној обали САД пријети невиђена сњежна олуја

Област на источној обали САД - од Филаделфије преко Њујорка, до савезне државе Мејн, ишчекује данас јаку сњежну олују, која би могла да резултира висином сњежног покривача од око 60 - 90 цм у Њу Џерсију и 45 - 60 цм у Бостону, као и великим проблемима у саобраћају за десетине милиона људи.

Америчка Национална метеоролошка служба  издала је упозорење на мећаву од данас поподне до уторка, а градоначелник Њујорка Бил де Блазио упозорава да би то дословно могла да буде једна од две или три највеће сњежне олује у овом граду још од 1872. године, преноси Ројтерс.

Он је на конференцији за штампу упозорио Њујорчане да се "држе даље од друмова и спреме на нешто горе него што су досад виђали".

Метеоролог Националне метеоролошке службе Кевин Вит очекује да ће данас доћи до проблема у саобраћају приликом повратка грађана с посла, као и одлагања летова у ваздушном саобраћају.

Вит је упозорио да би могло доћи и до застоја на неким путевима, као и да они који се буду враћали с посла или негдје кретали треба да рачунају да ће им то однијети двоструко више времена него обично.

Компанија Америкен ерлајнз  већ је отказала више летова, између осталог и један са њујоршког аеродрома Џон Кенеди за лондонски Хитроу и други са поменутог британског аеродрома за Њујорк, саопштио је портпарол ове команије Мет Милер.