latinica  ћирилица
15/12/2014 |  15:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Прва дигитална библиотека у Србији за андроид телефоне

Библиотека "Милутин Бојић“ из Београда омогућила је корисницима широм Србије и свијета да књиге из њене Дигиталне библиотеке могу читати на својим мобилним телефонима или таблет рачунарима.

Како се наводи у саопштењу Библиотеке "Милутин Бојић", богатом садржају Дигиталне библиотеке може се приступити путем  адресе www.milutinbojic.rs/ebiblioteka.

У дигиталној збирци налази се велики број рукописа пјесника Милутина Бојића, међу којима и рукопис антологијске пјесме "Плава гробница“, а ту су и готово све књиге овог аутора објављене за живота, као и послије његове смрти.

Такође, у Дигиталној библиотеци могу се прочитати и студије о Бојићевом дјелу, као и преводи пјесама на енглески, француски, руски и грчки језик.

С обзиром на то да се Библиотека "Милутин Бојић“ налази на територији општине Палилула, формирана је и завичајна дигитална збирка, која обухвата књиге и периодику које се баве овом општином.

У Дигиталној библиотеци може се пронаћи још много занимљивих садржаја, старих књига и публикација које су на овај начин, дигитализацијом, сачуване и дате на кориштење најширем кругу љубитеља писане ријечи.

Све је потпуно бесплатно, базирано на начелу отвореног приступа знању и информацијама. Дигитална библиотека "Милутин Бојић“ формирана је уз подршку Министарства културе.