latinica  ћирилица
14/12/2014 |  18:31 | Аутор: СРНА

Никољдански фестивал дјечијег фолклора

У Дервенти је вечерас одржан Никољдански фестивал дјечијег фолклора, у организацији Културно-умјетничког друштва младих "Босиљак".

Према ријечима умјетничког руководиоца КУДМ "Босиљак" Стане Наградић, у програму је учествовало 386 дјеце, чланова друштава из Српца, Брода, Добоја, Гламоча, Шамца и чланова "Босиљка".

"Жеља нам је да поновно вратимо одржавање Никољданског фестивала дјечијег фолклора, који смо из одређених разлога морали заобићи неколико година. Ово је дан када најмлађи представљају све оно што су током године вриједно вјежбали и припремали са жељом да представе на манифестацији чији смо домаћини", каже Наградићева.

Предсједник КУД-а "Будућност" из Гламоча Борис Лукајић изразио је задовољство што ће малишани представити старобосанско гламочко коло публици у Дервенти, те истакао да је сарадња са "Босиљком" веома добра.

Публици се представио ансамбл "Босиљак" и секције друштва из Календероваца, Агића, затим чланови друштва "Мотајички вез" Ситнеши - Србац, КУД "Душко Трифуновић" из Брода, КУД "Младост" Разбој, КУД "Шамац" и КУД "Милош Купрес" Кожухе.